COMUNICAT OFICIAL TRENCACIMS 2021

Per part de l’organització del Trencacims, us volem transmetre el present comunicat en relació vuitena edició del Trencacims, com tots sabeu, prevista pels dies 20 i 21 de març.

Com bé sabeu, l’any passat, a dos setmanes de la cursa i amb tots els preparatius en marxa, ens va sorprendre el confinament a causa del maleït COVID-19 i òbviament la suspensió de la edició del 2020.

Aquest any, com ja vàrem anunciar, hem treballat per portar a terme la vuitena edició del Trencacims, en totes les seves modalitats de cursa, (Ultra Trail, Ultramarató, Mitja Marató i Marxa Popular).

No obstant, des de l’organització del Trencacims i degut a la gravetat de la situació de la pandèmia del COVID-19, ja es contemplaven tots els escenaris possibles en tant en quan a la realització o no de la Trencacims, la qual, d’entrada, ja es va intentar adaptar a les exigències de les autoritats sanitàries i esportives (reducció del 50% dels inscrits per cada modalitat de cursa, elaboració d’un estricte protocol de mesures de prevenció de la COVID-19, etc…).

Actualment ens trobem a un mes de la Trencacims i en les últimes setmanes i mitjançant la FEEC hem tingut un intens contacte amb les autoritats sanitàries i esportives, a fi i efecte de poder confirmar l’autorització per part d’aquestes per realitzar la Trencacims.

Malauradament i molt al nostre pesar, les notícies que us hem de donar no són les que voldríem, ja que NO ENS AUTORITZEN a realitzar totes les modalitats de cursa del Trencacims.

Segurament que molts de vosaltres també estareu al cas que actualment, amb les restriccions actuals, només es permet realitzar competicions de caràcter oficial i que formin part d’alguna competició federada, amb la participació restringida per a persones federades.

En el cas de la Trencacims, la única modalitat que ara per ara pertany a una competició oficial i federada és la Mitja Marató, la qual entra dintre del campionat de Copa Catalana organitzada per la FEEC.

Es per aquest motiu que us anunciem que les modalitats de Ultra Trail, Ultramarató i Marxa Popular queden suspeses i la setmana vinent es realitzarà un reintegrament íntegre del preu de la inscripció a cada corredor.

NOTA IMPORTANT: En el cas que algun corredor hagués decidit realitzar la contractació de l’assegurança de cancel·lació amb l’empresa ARAG ha de tenir present que aquesta quantitat no li serà retornada per part del Trencacims, ja que és una empresa externa la qual no depèn del Trencacims i ofereix els seus serveis al corredor de manera independent, sense que Trencacims en prengui part en cap moment.

En referència a la Mitja Marató, a no ser que es portin a terme noves restriccions més severes per part de les autoritats sanitàries i esportives, aquesta es realitzarà el dia 21 de març de 2021, tal i com estava previst.

El nombre total de participants federats que podran realitzar-la serà de 250 i l’ordre d’inscripcions serà el següent:

  • Les persones FEDERADES que ja estan inscrites a la mitja marató conserven el seu dorsal.
  • Les persones NO FEDERADES que ja estan inscrites a la Mitja Marató, disposen d’una setmana a partir d’avui (fins el dia 26/02/2021) per FEDERAR-SE i modificar la seva inscripció amb el número de federativa, en cas contrari, es donarà de baixa la seva inscripció i se li farà un reintegrament íntegre de la seva inscripció.
  • Les persones FEDERADES que estan inscrites a qualsevol de les altres modalitats de cursa tenen la possibilitat de canviar la seva inscripció a la Mitja Marató fins arribar al número màxim d’inscrits permesos.
  • Les persones NO FEDERADES que estan inscrites a qualsevol de les altres modalitats de cursa tenen la possibilitat de FEDERAR-SE i canviar la seva inscripció a la Mitja Marató, fent constar el número de federativa, fins arribar al número màxim d’inscrits permesos.
  • Si finalment, entre les persones federades esmentades als punts anteriors no completen el total de dorsals disponibles a la mitja marató, entre els dies 24 i 26 de febrer s’obrirà un plaç d’inscripcions per tal que qualsevol persona federada es pugui inscriure.

Des de la organització del Trencacims sol·licitem que tots els tràmits en referència als canvis d’inscripcions esmentats, inclòs el d’afegir el número de llicència federativa, etc, es realitzin mitjançant la plataforma d’inscripcions, ja que està habilitada per fer-ho i els tràmits són fàcils, intuïtius i senzills i al fer-ho, automàticament retorna la quantitat de diners de la diferència de preu entre les altres modalitats de cursa i la mitja marató.

D’altra banda, els corredors que no desitgin canviar la seva inscripció a la mitja marató no cal que ho notifiquin per correu electrònic, ja que, tal i com s’ha esmentat anteriorment, la propera setmana se li retornaran automàticament els diners.

S’informa als corredors federats per la FEEC que, en cas de pertànyer a una comarca que no sigui el Baix Ebre, s’hauran de descarregar el certificat de desplaçament de la seva àrea privada a la web de la FEEC (https://www.feec.cat/wp-login.php).

Les persones federades amb federacions que no siguin la FEEC, com poden ser (FEDME, FCA, Federacions d’altres Comunitat Autònomes, etc…) s’hauran de posar en contacte amb les seves federacions respectives per tal que els expedeixin el certificat de desplaçament necessari per desplaçar-se el dia de la cursa.

NOTA IMPORTANT: A la recollida de dorsals es sol·licitarà l’acreditació de la llicència federativa i la persona que no pugui acreditar que està federada, no se li lliurarà el dorsal i no podrà realitzar la cursa, per la qual cosa, es sol·licita a tots els participants que la presentin en el moment de recollir el dorsal (ja sigui amb l’aplicació de la FEEC o de manera física).

Per últim, des la organització del Trencacims us volem transmetre que la situació actual i les restriccions imposades per les autoritats sanitàries i esportives no ens donen cap altre marge de maniobra que el que s’ha exposat en aquest comunicat i desitgem que la situació en breu canviï, perquè això voldrà dir que la situació d’emergència sanitària ha millorat.

Esperem que la Trencacims del 2022 sigui una edició memorable, com les primeres set edicions, una edició que contingui esport, competició, muntanya, i festa, perquè el Trencacims no és Trencacims si falta algun d’aquests elements.

Nosaltres, la organització, ja treballem amb la mirada posada en aquest objectiu, perquè ens ho mereixem, perquè us ho mereixeu!!

Us esperem!

Salut i muntanya!!