Per EbreActiu

El passat dissabte, 25 de febrer, es va fer la presentació oficial de la vuitena edició de Trencacims Paüls, que enguany tindrà lloc el 28 i 29 de març i que presenta moltes novetats.

Presentació oficial de Trencacims Paüls 2020 | EbreActiu.cat, revista digital per a la gent activa | Terres de l’Ebre...

El Centre Excursionista Trencacims va triar l’hotel Corona de Tortosa per a presentar l’edició 2020 de Trencacims Paüls que, com és habitual en aquesta prova de muntanya, presenta moltes novetats.

Ja vam avançar-vos fa uns mesos que Trencacims Paüls 2020 havia estat escollida per formar part de l’Spain Ultra Cup d’enguany, fet que suposa un salt qualitatiu alhora que tot un repte organitzatiu. Amb l’ultra marató, amb 50 Km i 4.000 metres de desnivell positiu que a més serà el Campionat de Cataluna d’ultratrail de la Federació Catalana d’Atletisme (FCA), i l’ultra trail, de 75 Km i 5.300 metres de desnivell positiu, el Parc Natural dels Ports rebrà corredors d’arreu de l’Estat per a participar en aquestes dues proves de llarga distància que es disputaran el dissabte 28 de març de 2020.

Pel que fa a les proves que es realitzaran el diumenge 29 de març de 2020, cal destacar la mitja marató de muntanya, amb 23 Km i 1.800 m+, que formarà part del 13è Circuit de Curses per muntanya de les Terres de l’Ebre, a més de ser Copa Catalana de curses de muntanya de la FCA. Pel fet d’estar dins del Circuit de les Terres de l’Ebre implica que també hi haurà curses trail per a categories júnior, juvenil, cadet i infantil, i se segueix mantenint la marxa popular.

Durant l’acte de presentació van intervenir el director de cursa, Carlos Colomé, que va comentar els recorreguts de Trencacims 2020, que tindran alguna novetat respecte als anys anteriors amb nous trams de senders que s’han recuperat recentment.

Presentació oficial de Trencacims Paüls 2020 | EbreActiu.cat, revista digital per a la gent activa | Terres de l’Ebre...Presentació de Trencacims Paüls 2020 (foto CE Trencacims / Limi Gómez)

També van estar presents dos corredors molt coneguts al territori com ho és l’Abel Carretero, guanyador de l’edició 2019 de l’ultramarató Trencacims, que va explicar com va viure la prova de l’any passat, i l’Elena Ferreres, corredora ebrenca amb un ampli palmarès en competicions nacionals i internacionals en mitja i llarga distància que, pel fet de conèixer el terreny per on es desenvolupa Trencacims, va explicar les característiques tècniques de la zona.

El representant de l’Spain UItra Cup (SUC), Santi Santamaria, va detallar el calendari del, que començarà amb la Trans Gran Canaria, Trencacims Paüls, Penyagolosa Trails (Castelló), Riaño Trail Run (León), Gran Trail Peñalara (Navacerrada, Madrid), Ultra Sierra Nevada (Pradollano, Granada), UT Guara Somontano (Alquézar, Huesca), Ibiza Trail i, finalment, acabarà amb l’Haría Extreme Lazarote.

Finalment va intervenir l’alcalde de Paüls, Enric Adell, que està realitzant tasques “d’ambaixador” per donar a conèixer el poble i el seu entorn, va explicar tot el que suposa per a Paüls acollir proves com aquestes.

A dos mesos del Trencacims Paüls 2020, els organitzadors estan molt satisfets de com van les inscripcions perquè ja hi ha 600 corredors i corredores inscrits, i només queden 100 places lliures per a l’ultramarató.